Ázsiában is borult volt az ég

Az amerikai indexek tegnapi, 2 százalék feletti esését követően lefelé vették az irányt az ázsiai tőzsdék a ma reggeli kereskedésben, a Nikkei 0,3 százalékos csökkenéssel zárta a napot. A lejtmenet mögött az állhat, hogy a globális gazdasági lassulással kapcsolatos félelmek ismét erőre kaptak.
portfolio.hu, 2012. június 22. péntek, 08:29
Fotó: Napi.hu

Tegnap több makroadat is érkezett az Egyesült Államokból, ami elmaradt a várakozásoktól, nem sokkal azután hogy Európából és Kínából is a gazdasági lassulásra utaló adatok láttak napvilágot. Ennek kapcsán ismét fellángoltak globális gazdasági lassulással kapcsolatos félelmek a világban, a rossz hangulatot pedig az is tetézte, hogy Moody's 15 nagybankot minősített le, köztük például a Credit Suisse-t, a UBS-t, a Goldman Sachs-ot, a JP Morgant és a Citigroupot.

Miután tegnap több mint 2 százalékot estek az amerikai indexek, amivel az év második legrosszabb napját tudhatják maguk mögött az amerikai tőzsdék, az ázsiai indexek is lefelé vették az irányt ma reggel. A Nikkei 0,3 százalékos csökkenéssel fejezte be a kereskedést, a hongkongi Hang Seng 1,2 százalékot, a kínai Shanghai Composite pedig 1,4 százalékot esett.

A vállalati hírek közül kiemelhető a Samsung Electronics, a társaság részvényeivel kapcsolatban ma látott napvilágot a JP Morgan elemzése, ami szerint a vállalat negyedéves eredménye elmaradhat a piaci konszenzustól. A Samsung részvényei 3,2 százalékkal estek a hírre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK