Az egyes ágazatok közül a pénzügyi szektor teljesített a leggyengébben valamennyi piacon, a HSBC Holdings részvényei 1 százalékot estek, míg a Bank of China papírjai 0,5 százalékkal gyengültek. Az ágazat ausztrál szereplõi közül az Australia & New Zealand Banking Group több mint 2 százalékot veszített értékébõl, a Westpac Banking Corp. pedig 1,8 százalékkal csökkent.

Tokióban a Nomura Holdings közel 4 százalékot esett, melyben a kedvezõtlen szektorhangulat mellett az is szerepet játszhatott, hogy a társaság a második pénzügyi negyedévére vonatkozóan veszteségrõl számolt be. A szektortársak közül a Mitsubishi UFJ Financial Group 2,3 százalékot gyengült.

A bizonytalan befektetõi hangulat közepette a menekülõ termékek erõsödésbe kapcsoltak, felfelé vette az irányt az arany és a japán jen is. Az utóbbi természetesen nem tesz jót az exportõröknek, így a Mazda 5,4, a Nissan 2,8, a Honda pedig 4 százalékot zuhant.

Az egyedi részvények közül említést érdemel még a Sony, mely a második pénzügyi negyedévére vonatkozóan 345 millió dolláros veszteségrõl számolt be. Ami még ennél is aggasztóbb, hogy a menedzsment lefelé módosította az idei évi bevételi és profitvárakozását. A részvények 3,5 százalékot estek a hírre.

Tegnap meredek eséssel zártak az amerikai részvényindexek: az S&P 500 2,8 százalékkal 1218 pontra, a DJIA 1,5 százalékkal 11658 pontra zuhant, míg a Nasdaq Composite csaknem 3 százalékkal 2607 pontra esett. A görög népszavazással kapcsolatos egymásnak ellentmondó hírek és az MS Global brókercég csődjéről érkező információk okoztak zavart a rendszerben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!