Annak ellenére, hogy a tegnap megjelent német ZEW index borzasztóan gyenge lett és a délután megjelent amerikai lakáspiaci adatok sem voltak túlságosan meggyőzőek, a piacok megtáltosodtak, az amerikai részvényindexek 1 százalékA Fed kamatdöntés előtt a pénzügyi szektor lendületet vett Ázsiában, a HSBC Holdings közel 3 százalékkal került feljebb, míg a National Bank of Australia 2, a Nomura pedig 3,7%-ot drágult.

Tokióban az autógyártók részvényei is jól teljesítettek, a Suzuki 1, a Honda 1,4, a Toyota pedig 1,2 százalékkal értékelődött fel. Az utóbbi kapcsán említést érdemel a Nikkei nevű gazdasági napilap értesülése, miszerint a vállalat további gyártókapacitásokat helyezne át külföldi piacokra.

A jen gyengülése kedvezett a nagy exportkitettséggel rendelkező japán vállalatoknak, a Sony 3,5, a NEC Corp. 3,2, a Fujitsu pedig 3 százalékot emelkedett.  körüli emelkedéssel zárták a kereskedést.

Ázsiában is pozitív irányú elmozdulásokat láthatunk ma reggel, bár az optimizmus itt valamivel visszafogottabb, jelentősebb erősödést csak a legjobban teljesítő japán tőzsde tud felmutatni. A javuló nemzetközi hangulat hátterében a tegnap kezdődött két napos ülése állhat, a piaci szereplők ugyanis arra számítanak, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed ismét lépéseket tesz a gazdaság felpörgetésének irányába.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!