A japán exportcégek jen gyengüléséből profitálva lendületbe jöttek. A Panasonic 4 százalékkal erősödött a Sharp 3 százalékot, a Casio Computer pedig 4,3 százalékot gyűjtött tegnapi záróértékéhez. A koreai parketten a Samsung 2,4, az LG 1,7 százalékot gyűjtött. A techszektort a többségében jó gyorsjelentéssel előrukkoló amerikai szektortársak gyorsjelentése segítette.

Nem csak a technológiai szektor, de az autógyártók is fényesen teljesítettek, a Toyota 4,1, a Honda 3,3 százalékkal zárt magasabban.

A pénzügyi szektornak az amerikai parketten jól szereplő banki részvények jelentették a hajtóanyagot. A Hang Seng indexet a HSBC Holdings 3,5 százalékkal támogatta, míg a Mitsubishi UFJ Financial Group a tokiói indexet 5%-kal segítette, a Daiwa 6,2 százalékkal, a Nomura Holdings 5,2 százalékkal került feljebb.

Ausztráliában Fortescue Metals Group 2,6 százalékkal, Alumina 3,6 százalékkal, Sims Metal Management 5,3 százalékkal erősödött

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!