Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Egyesült Államokban a republikánus párt képviselői felajánlották, hogy megemelik az USA adósságplafonját annyival, hogy még hat hétig fedezni lehessen a költségeket. Cserébe azt kérik a demokratáktól (és Barack Obama elnöktől), hogy kezdődjenek tárgyalások a kiadásokról és a költségvetésről. Bár egyezség még nem született, a befektetőknek már az is elég volt, hogy valami kedvező változás történt az elmúlt napok patthelyzete után.

A tokiói Nikkei-225 index 2,54 százalékos emelkedéssel zárt pénteken, 357,16 pontot emelkedett és 14 395 ponton fejezte be a napot. A Toyota részvényei 0,8 százalékot emelkedtek, de különösen jól teljesítettek a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó, illetve az acélgyártó vállalatok.

Szintén erősödött a dél-koreai Kospi tőzsdeindex, 1,17 százalékos, azaz 23,5 pontos emelkedéssel 2024,90 ponton zárt. Sydneyben az ausztrál S&P/ASX 200 tőzsdeindex 1,63 százalékot, 83,76 pontot emelkedett és 5230 ponton fejezte be a napot.

A tokiói záráskor még nyitva tartó hongkongi és sanghaji tőzsdeindex pozitív tartományban volt. A hongkongi tőzsde 1,28 százalékot, a sanghaji 1,46 százalékot emelkedett.

Összességében Ázsiában erős hetet zártak a tőzsdék. A hét közepén már jól álltak a részvénypiacok miután Barack Obama bejelentette, hogy Janet Yellen lesz a jelöltje az amerikai Federal Reserve bank élére, és a pénteki hírek csak tovább növelték a befektetői bizalmat. Az előző pénteki záróárhoz képest a japán Nikkei-225 2,5 százalékot emelkedett és a dél-ázsiai tőzsdék is erősödtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!