Pénteken tőzsdezárás előtt mérsékelt pluszban állt az ázsiai indexek többsége. A jen gyengülése miatt jól teljesítettek a japán exportőrök. Hongkongban a Hutchison Telecommunications International papírjai közel 30 százalékkal emelkedtek, miután úgy látszik, hogy a vállalatot magánosítani fogják.. A japán Nikkei 225 1,1 százalékkal emelkedett pénteken. A kínai Shanghai Composite 0,45 százalékos, a hongkongi Hang Seng 0,66 százalékos pluszban állt a tőzsdezárást megelőzően. A dél-koreai Kospi Composite 0,70 százalékkal, az ausztrál S&P/ASX 200 pedig 0,26 százalékkal múlta felül csütörtöki záró értékét. A jen gyengülésének köszönhetően drágultak az exportőrök, közülük is különösen az autógyártók részvényei. A Toyota Motor 2,9 százalékkal, a Honda Motor 3,1 százalékkal, a Sony 2,4 százalékkal, a Panasonic 1,9 százalékkal drágult. A Japan Airlines 11,8 százalékot vesztett csütörtöki értékéből, mert a befektetők attól tartanak, a vállalatnak csődvédelmet kell kérnie. Hongkongban a Hutchison Telecommunications International 29 százalékot emelkedett, miután anyacége, a Hutchison Whampoa bejelentette, a tegnapi árfolyamhoz képest 33,3 százalékkal magasabb részvényenkénti árért magánosítja a céget.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!