Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.


Mérsékelt pozitív elmozdulást mutattak a hétfői kereskedésben az ázsiai piacok, ugyanis nem érkezett olyan hír , vagy adat amely markáns irányt mutatott volna a részvényárfolyamoknak. A múlt héten elért magasságokban konszolidálódott a kínai piac is a hét során érkező és nagy figyelemmel kísért kínai inflációs és feldolgozóipari adatok érkezése előtt.

New Yorkban 107 dollár fölött áll az olaj jegyzése, ami jót tett az energiaipari társaságok részvényárfolyamának. Az elemzők szerint a javuló gazdasági teljesítmény hatására a fekete arany ára rövidesen 110 dollár fölé is emelkedhet. Az energiaipari cégek általában 1-2 százalékos pluszokat mutattak.

Jól teljesített a nyersanyagszektor is, a BHP Billiton és a Rio Tinto is 1 százalék körüli emelkedést produkált. Vállalati hírek hatására ennél szélsőségesebb elmozdulást is láthatunk az iparágban, a China Molybdeum 6 százalékot ralizott, miután bejelentette, hogy Shanghajban részvénykibocsátásra készül pénteken.

A japán exportőrök is jól teljesítettek annak ellenére, hogy a jen nem mutatott jelentősebb elmozdulást. A Ricoh és a TDK is közel 2 százalékkal került feljebb.

A kínai ingatlanszektor viszont nyomás alá került, miután a napokban közzétett kormányzati adatok szerint az átlagos ingatlanárak már ötödik hónapja töretlenül csökkennek.

A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!