Ázsiában nem jól kezdődik a hét

Vegyesen kezdték a hét első napját az ázsiai piacok, az erős pénteki amerikai zárás csak részben tudta segíteni a távol-keleti benchmarkokat. Ebben szerepet játszhatott, hogy a német pénzügyminiszter és az Európai Tanács elnöke is nemet mondott a görög kiigazítási program két évvel történő meghosszabbítására.
NAPI, 2012. június 25. hétfő, 08:32
Fotó: Napi.hu

Pénteken emelkedéssel zártak az amerikai tőzsdék, bár makroadatok nem voltak, a hangulatot táplálta az EKB fedezet elfogadási szabályainak további könnyítése. Ma reggel azonban Ázsiában már jellemzően csökkenést mutattak az indexek.

A kisebb hangulatromlásban szerepet játszhat, hogy nemet mondott a fájdalmas görög kiigazító program két évvel történő elnyújtási tervére a német pénzügyminiszter, illetve az Európai Tanács elnöke is egy-egy vasárnap megjelent lapinterjúban.

Az irányadó ázsiai indexek közül a Nikkei 225 0,72 százalék a Straits Times 0,35 százalék csökkenést könyvelt el a hétfői zárást követően a Hong Kongi Hang Seng pedig 0,09 százalékos esést.


A Samsung részvényeinek árfolyam,a Galaxy S III értékesítésével kapcsolatos kedvező hírek ellenére 4,23 százalékkal csökkentek a koreai tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK