Ázsiában nincs jó hangulat

Az ázsiai piacok a szerdai napon vegyes képet mutatnak, az irányadó indexek közül a Nikkei225 0,2, a Hang Seng 0,3 százalékot gyengült, míg a kínai Shanghai Composite 0,2 százalékos erősödést mutat. A kereskedésre a kínai miniszterelnök nyilatkozata is hatással lehetett, melyben a kormánya terveit vázolta fel.
portfolio.hu, 2012. július 11. szerda, 08:37
Fotó: Napi.hu

A keddi nap a kínai miniszterelnök tett egy nyilatkozatot, miszerint a hosszú távú strukturális reformok helyett a kormánya elsődleges célja a gazdasági növekedés stabilizálása. A tervekben a vállalkozásokat terhelő adók csökkentése és célzott beruházási programok szerepelnek.

A vezető távol-keleti tőzsdéken, a közeljövőben érkező GDP arányos kínai növekedési adat előtt kisebb félelem figyelhető meg, a Nikkei225 0,2, a Hang Seng 0,3 százalékot gyengült, míg a Kína egyik vezető indexe, a Shanghai Composite 0,2 százalékos erősödést mutat.


A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.


Tokióban a jelentős európai kitettségekkel rendelkező vállalatok eladói nyomás alá kerültek, miután a jen erősödött az euróval szemben. A Sony Corp. 2,1 százalékot, a Mazda Motor 1 százalékot, a NEC Corp 4,5 százalékot gyengült.

China Southern Airlines a 2012-es év első felére profit warningot tett közzé, ugyanis a társaság szerint a nettó eredménye 50 százalékot zuhanhat az előző év azonos időszakához képest. A papírok a hír ellenére 0,6 százalékot erősödtek a honkongi tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK