Ázsiában tartott a jókedv

A vezetõ távol-keleti indexek közül a japán Nikkei 1,4, a dél-koreai Kospi 0,4, az ausztrál S&P ASX 200 0,1 százalékkal került feljebb, miközben a kínai Shanghai Composite jelenleg 1 százalékos emelkedésben áll.
portfolio.hu, 2011. október 28. péntek, 08:38
Fotó: Napi.hu

A térség makrohírei közül kiemelkedett, hogy a várakozásoknál nagyobb 4 százalékos mértékben esett vissza a szeptemberi ipari termelés Japánban, miközben az elemzõk csupán 2,1 százalékos visszaeséssel számoltak havi alapon. Augusztusban még 0,8 százalék volt a növekedés.

Ezek mellett azonban két kedvezõ makroadat is érkezett, miután szeptemberben a munkanélküliségi ráta 4,3 százalékról 4,1 százalékra csökkent (elemzõi várakozás 4,4 százalék). A háztartások költekezései pedig szintén a várakozásoknál kisebb mértékben estek vissza.

A tegnapi kedvezõ GDP adat és az európai gazdaság növekedésébe vetett bizalom pedig jót tett a japán exportõröknek, mely szektor képviselõi közül számos még ma is jelentõs mértékben tudott emelkedni, továbbá a pénzügyi szektor képviselõi sem panaszkodhattak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK