Ázsiában vegyes mozgás

A tokiói értéktőzsde irányadó mutatója emelkedéssel fejezte be a pénteki kereskedést. Az ázsiai térségben már bezárt más tőzsdék is növekedést értek el, de a nyitva tartók mínuszban álltak.
MTI-Eco, 2013. február 22. péntek, 08:16
Fotó: Napi.hu

Ázsiára a legnagyobb hatást elsősorban az európai és az amerikai tőzsdemutatók előző napi gyengülése gyakorolta, amit a csütörtökön ismertetett vártnál gyengébb európai ipari adatok váltottak ki. Így napközben negatív tartományban mozogtak az indexek, azonban a nap végére többségük a pozitív tartományba jutott.

A tokiói Nikkei225 indexe 0,7 százalékkal 11 385,94 pontra nőtt pénteken. A börzemutató 1,9 százalékkal erősödött a héten. A tokiói tőzsde szélesebb körére vonatkozó Topix index 0,1 százalékkal 963,48 pontra emelkedett pénteken.

A térségben már bezárt börzék közül a szöuli 0,2 százalékos, az ausztrál 0,8 százalékos emelkedéssel fejezte be a kereskedést. Ugyanakkor a még nyitva tartó sanghaji tőzsde 0,2 százalékos, a hongkongi 0,4 százalékos mínuszban állt pénteken reggel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK