Ázsiának segítettek a jó hírek

Az elmúlt napok lejtmeneteit követően megnyugodtak a kedélyek Ázsiában is, miután úgy tűnik, hogy a görögök mégsem szavaznak. Továbbá a jó hangulatot segítette, hogy az Európai Központi Bank váratlanul 25 bázisponttal 1,25 százalékra vágta az irányadó kamatát.
portfolio.hu, 2011. november 4. péntek, 08:40
Fotó: Napi.hu

Az irányadó távol-keleti indexek közül a japán Nikkei 1,9, az ausztrál S&P ASX 200 2,6, a dél-koreai Kospi 3,1, a kínai Shanghai Composite 0,8 százalékot emelkedett.

A térség makrohírei közül kiemelkedett, hogy az ausztrál jegybank csökkentette a következő két évre vonatkozó növekedési várakozásait. A 2012 június 30-ig tartó 12 hónapra vonatkozóan a korábbi 4,5 százalékos növekedés helyett már csak 4%-os expanzióval számolnak a jegybankárok.

A térségben az exportőrök és az alapanyagszektor képviselői mutatták a legnagyobb emelkedést. Japánban azonban a Sony komoly eladói nyomással szembesült (-7,9 százalék), miután a társaság újabb negyedéves veszteségről adott számot, így a menedzsment szerint az éves veszteség elérheti az 1 milliárd dollárt.

A Nissan viszont 4,9 százalékot ugrott arra a hírre, hogy a menedzsment megemelte a pénzügyi évre vonatkozó eredményvárakozásait. Az ausztrál kereskedésben pedig a jó hangulat közepette a BHP Billiton 3,9, a Rio Tinto 5,3 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK