A korábbi napok eséseit követően tegnap a tengerentúlon is megnyugvás mutatkozott, a fontosabb indexek minimális elmozdulásokat produkáltak. Ma reggel azonban Ázsiában már ismét az eladók kerekedtek felül, az esést a hongkongi tőzsde vezette 1,5 százalékos mínusszal.

A Sony részvényei viszont 5 százalékot zuhantak, miután a márciusban záruló pénzügyi évére vonatkozóan nettó veszteségről tájékoztatta a befektetőket. A piaci szereplőket az sem nyugtatta meg, hogy a menedzsment közölte, a folyó pénzügyi évben ismét profitot vár.

Az egyes ágazatok közül a pénzügyi szektor kapta a legnagyobb pofont, azt követően, hogy tegnap késő este a JP Morgan váratlanul közölte, a második negyedévet egy 2 milliárd dolláros kereskedési veszteség fogja majd terhelni. Erre a befektetők nem számítottak, így alkalmas volt arra, hogy elrontsa a piaci hangulatot.

Japánban a Nomura 1,4 százalékot esett, míg Ausztráliában a National Bank of Australia 0,8 százalékot gyengült. Hongkongban a Ping An Insurance Group 2,5 százalékos veszteséget szenvedett el, míg az Industrial & Commercial Bank of China 1,8 százalékot veszített értékéből.

Japánból a mai napon érkeztek vállalati gyorsjelentések is, a Hitachi például több mint 2 százalékot emelkedett, miután nettó profitja 45 százalékos növekedéséről számolt be.

Az Olympus pedig a vártnál nagyobb mértékű negyedéves veszteségről adott számot, a bevételek azonban emelkedtek, aminek hatására az árfolyam 2,6 százalékkal ugrott meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!