A Newcrest Mining legnagyobb ausztrál aranybánya társaság 1,4 százalékkal esett, miután a 457 millió ausztrál dolláros várt első féléves profittól elmaradó, 438 millió ausztrál dolláros eredményt tett közzé. A szektortárs a Rio Tinto is 1,6 százalékkal került lejjebb, annak ellenére, hogy a társaság közel megtriplázta negyedik negyedéves számait az előző év hasonló időszakához képest viszont várakozásoktól valamelyest elmaradt ez a szám. A másik nagy ausztrál bank a BHP Billiton is 0,8 százalékot veszített értékéből a rossz szektorhangulatnak köszönhetően.

A Reliance Communications India második legnagyobb mobilszolgáltatója 4,6 százalékot zuhant arra a hírre hogy a várt 25 százalékos profitcsökkenés helyett közel 66 százalékkal kisebb nyereséget fog jelenteni a jövő hétfőn publikálandó számaiban.

Az elemzők többsége kamatemelést várt, ennek ellenére nem emelte meg az irányadó rátát a koreai jegybank a mai kamat meghatározó ülésén. A jegybanki kommentárban azonban megjegyezték, hogy az infláció emelkedése esetén további szigorítás várható, ennek hatására a szöuli index 1,6 százalékkal értékelődött le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!