A határidős indexjegyzések alapján a főbb piacok, a londoni, a frankfurti és a párizsi tőzsdék indexei 0,2-0,4 százalék körüli csökkenéssel kezdhetik a kereskedést.

Szerdán nyereséggel fejezték be a tőzsdenapot a főbb európai indexek. Az FTSE EuroFirst 300 és a Stoxx 600 páneurópai indexek 0,45 és 0,53 százalék emelkedést értek el, az EuroStoxx50 euróövezeti index 0,50 százalékkal emelkedett. Londonban 0,66 százalékkal zárt magasabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,83 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,84 százalékkal erősödött. Milánóban 0,94 százalékkal nőtt a tőzsdeindex, Madrid viszont az európai tőzsdék között a kevés kivétel egyikeként 0,27 százalékkal gyengébben zárt - írja az MTI.

Az értékpapírpiacok a hét eleje óta az eredményesnek ígérkező amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásoktól kapják az erősödő lendületet. A szerdai kereskedésben a technológiai ágazatok papírjai profitáltak leginkább a kereskedelmi kapcsolatok rendeződésének a reményében.

Az olajár, a szerdai mintegy öt százalékos emelkedés után, csütörtökön lefelé korrigált, a Brent nyersolaj ára 0,96 százalékkal, hordónként 60,85 dollárra, a WTI ára 1,15 százalékkal, 51,76 dollárra csökkent.

A dollár gyengült a kamatemelések ütemezésének lassulását jelző amerikai Fed-jegyzőkönyv hatására, az arany ára ezzel párhuzamosan emelkedett. Az eurót 0,12 százalékkal jegyzik erősebben 1,1555 dolláron, az arany ára 0,30 százalékkal emelkedett, unciánként 1295,85 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!