Azt se tudja a forint, merre induljon

Vegyesen alakult hétfőre virradóra a forint árfolyama a nemzetközi devizapiacon.
MTI, 2016. november 7. hétfő, 08:43
Fotó: Napi.hu

A forint az euróval kissé gyengült. A főbb devizákkal szemben erősödő dollár ellenében a forint is viszonylag nagy árfolyamveszteséget szenvedett el. A svájci frankkal szemben viszont erősödött a forint.

Az eurót hétfőn reggel nyolc órakor 305,71 forinton jegyezték a pénteki 305,64 forint után. A dollár jegyzése 276,34 forintra emelkedett 275,00 forintról, a svájci franké viszont 282,69-re csökkent 283,50 forintról.

A múlt hét elején az euró 309,50 forinton, a dollár 282,00 forinton, a svájci frank 285,50 forinton állt.

A múlt hét végén a Moody's Investors Service az adósságállomány-teher csökkentésére tett kormányzati erőfeszítésre, a szuverén adósságállomány szerkezetének javulására, a devizaadósság arányának a csökkenésére hivatkozva visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást. A hitelminősítő Magyarország hosszú futamidejű államkötvény-kötelezettségeinek osztályzatát az eddigi "Ba1" szintről egy fokozattal "Baa3"-ra javította.

A Moody's pénteki lépésével a három piacvezető nemzetközi hitelminősítő mindegyike a befektetésre ajánlott osztályzati sávban tartja nyilván Magyarországot. A Standard & Poor's szeptemberben, a Fitch Ratings már májusban átsorolta a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadósságot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK