BUX
36940

Bajnai leült Csányival és Hernádival

Bajnai Gordon miniszterelnök részt vett a Mol igazgatósági ülésén, amelyen az energiabiztonság terén elért eredmények és a további tennivalók szerepeltek fő témaként - közölte a Kormányszóvivői Iroda csütörtökön az MTI-vel.

MTI-Eco, 2010. február 4. csütörtök, 12:12

„Egyik legfontosabb stratégiai feladatunk Magyarország energiabiztonságának megerősítése. Ebben kiemelkedő szerepe van a Mol-nak" - idézi a közlemény Bajnai Gordont.

A miniszterelnök hozzáfűzte, hogy a Mol a közép-európai gázvezeték-együttműködés egyik motorja, részese a Nabucco vezetéket létrehozó nemzetközi projektcégnek, és várhatóan részt vállal a Déli Áramlaton a jövőben Magyarországra érkező gáz tárolásában is.

A Mol igazgatósága ismertette a kormányfővel a kelet-közép-európai térség előtt álló energiapolitikai kihívásokat, és az azokat kezelő, a társaság által tett kezdeményezéseket. A Mol mindenekelőtt a regionális együttműködésekre és az Európai Unión (EU-n) belüli kelet-közép-európai közös érdekek kormányzati szintű képviseletének fontosságára hívta fel a figyelmet.

A közeljövőben Magyarország elnökletével Budapesten rendezik meg a nemzetközi energiacsúcsot, amelyen a V4 és más közép-kelet európai államon kívül az EU és az Egyesült Államok képviselői is részt vesznek.A Mol igazgatóságának tagjainak névsora a következő:

Hernádi Zsolt (elnök-vezérigazgató), dr. Csányi Sándor (elnök-helyettes), Mosonyi György (vezérigazgató), Molnár József (GCFO), Mulham Basheer Abdullah Al Jarf, Akar László, dr. Dobák Miklós, dr. Horváth Gábor, dr. Kemenes Ernő, Iain Paterson, Kamarás Miklós, dr. Dávid Gyula (MEH által jelölt tag).