Az ázsiai tőzsdék estek, az MSCI Asia Pacific index három hete nem látott mértékben, egy százalékkal zsugorodott, miután a befektetők attól tartanak, hogy az európai adósságproblémák lefékezik a világgazdaság fellendülését, továbbá a japán Nintendo videojátékkonzol-gyártó mérsékelte profit-előrejelzését - derül ki a Bloomberg összefoglalójából. A Sumitomo Mitsui Financial Group, Japán második legnagyobb tőzsdén jegyzett bankja 3,9 százalékot veszített részvényei értékből, a National Australia Bank 2,2 százalékkal süllyedt, miután a HSBC mérsékelte rá adott befektetési ajánlását. Az Industrial & Commercial Bank of China, piaci értéke alapján a világ legnagyobb hitelintézete 3,2 százalékkal roggyant meg, mivel a Goldman Sachs eladta a bankban birtokolt részesedését. A Nintendo részvénye 9,3 százalékkal zuhant a profit warning miatt. A japán Nikkei tőzsdeindex két százalékkal szállt alá - ez volt a legnagyobb csökkenés az ázsiai régióban. A hongkongi Hang Seng 0,3 zsugorodott, a kínai Shanghai Composite 1,5 százalékkal nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!