Az adózott eredménye 1,75 milliárd euróra ugrott az egy évvel korábbi 501 millió euróról, amikor egy egyszeri tétel gyengítette az eredményt.

A Santander az idei második negyedévben 11,1 milliárd eurós veszteséget könyvelt el, elsősorban egy 12,6 milliárd eurós leírás miatt.

A bank bevétele 11 százalékkal, 11,09 milliárd euróra csökkent a harmadik negyedévben.

A rossz hitelekre félretett tartalék összege a várt 3,12 milliárd eurónál kisebb, 2,54 milliárd euró volt a szeptember végével záródott három hónapban. Az év eleje óta az erre a célra félretett összeg 9,56 milliárd euró volt.

A bank bejelentette, hogy létszámleépítést hajt végre spanyol, portugál, brit és lengyel érdekeltségeinél, de hogy mekkorát, azt egylőre nem tárta fel, erről először az érdekvédelmi szervezetekkel kíván egyeztetni. Az Expansion című spanyol lap kedden azt írta, hogy Spanyolországban 3 ezer fős leépítésre kerül sor, ami az ottani létszám mintegy 11 százaléka.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!