Az OTP Bank éves rendes közgyűlésén elfogadták az osztalékjavaslatot. A 318 milliárdos eredményből 61,32 milliárd forintot kapnak meg a részvényesek, ez részvényenként 219 forintot jelent, emellett a saját részvényekre eső osztalékot kiosztják a részvényesek között. Az osztalék azért nem nőtt tavalyhoz képest, mert akvizíciókra kell a pénz.

Csányi Sándor elnök-vezérigazgató beszédében elmondta, hogy Szlovákiában alacsony az OTP piaci részesedése, "ezt a problémát meg fogják oldani". Hogy hogyan, az nem derült ki, mivel "ott igényes a jegybank", és nem a sajtóból akar értesülni a fejleményekről. Egy kisrészvényes kérdésére válaszolva, Csányi az is elárulta, hogy még három bankot vásárolna meg az OTP.

Ami biztos, hogy Szlovéniában pályázik bankokra az OTP. Az állami Abankára is tett ajánlatot, és a Sociétét Générale ottani leánya is eladó. A francia bank le akarja építeni a működését a régióban, az OTP pedig szereti a cég leányait, mivel azok jól szervezett pénzügyi intézmények. A magyarországi bank a közelmúltban vásárolta meg a francia cég bolgár, albán, moldáv, montenegrói és szerb leányait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!