Mindenképp emelkedést vár a mai napra Farkas Róbert a Strategon üzletkötője, de amíg az OTP sorsa nem tisztázódik addig ez az emelkedés csak visszafogott lehet.
A Mol és a Richter eleve magasan van, s amíg nem derül ki, hogy mekkora bankadó hárul az OTP-re, addig a magyar piacon sem tud lenni igazi emelkedés. Persze elsülhet rosszul is, ha a piac várakozásainál magasabb lesz ez a teher - tette hozzá.
Konkrétabban egy 30-40 milliárdos OTP-befizetésre emelkedhet, míg egy 50 milliárd forint felettire komolyabban eshet a bankpapír.

Több fontos tényező befolyásolja a tőzsdéket: pénteken negyedéves kifutás lesz illetve negyed és félév vége közeledik. Ezért nagyobb esésre ebben a hónapban már nem számít Farkas, inkább window dressingre egy kis kozmetikázásra lehet számítani. Ennek kapcsán a magyar piac is emelkedhet, de ez limitált lesz az OTP miatt.

A külföldi piacok pedig már nagyon sokat jöttek föl, kevés a tér időben és térben is az emelkedésre. A hónap végével elindult az esés, hiszen amit most látunk az csak az esés első szakaszának korrekciója.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!