Mérséklődéssel zárták a keddi kereskedést a nyugat-európai tőzsdeindexek, holott túl sok rossz hír nem akadt, inkább csak a Fed kamatdöntésének napja közeleg. A befektetők emiatt messzire elkerülték a pénzügyi szektor papírjait, amelyek a süllyedés élére álltak. A telekom-szektor sem állt a helyzet magaslatán. Egyrészt felröppentek a pletykák, hogy a Vodafone egyik meghatározó vezetője, Vittorio Colao átigazol az olasz RCSMediagrouphoz, másrészt a Deutsche Telekom papírjai is lejtőre kerültek, miután várhatóan két éven belül eladja a német kormány a társaságban meglévő részesedését. Ugyanezen ok miatt mérséklődött a Deutsche Post részvényeinek kurzusa is, a France Telekom pedig leányvállalatának részvényeit kívánja nyilvános kibocsátás keretében értékesíteni, amivel nem nőtt nagyra a befektetők szemében. A kontinens olajszektorának erősödő trendjét a UBS törte ketté a Royal Dutch/Shell leminősítésével.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!