Az újfent fokozódó közel-keleti bizonytalanság miatt az olaj árfolyama egy százalékot erősödött, reggel óta ismét a 100 dolláros hordónkénti ár felé véve az irányt a fekete arany árfolyama.


A Stoxx 600 szélesebb piacokat lefedő indexe is alacsonyabban kezdett. A vegyipar és a technológiai szektor felül míg, a bankok és a kiskereskedelmi szektor alulteljesít.


Ma tette közzé 2010-es számait a HSBC Holdings. A társaság 2006 óta először jelentett nyereséget minden üzletágban és régióban. A megelőző év 5,83 milliárd dolláros nyereségéhez képest 13,16 milliárd dollár lett a tavalyi év profitja.

A bank a negyedik negyedévben 12 cent osztalékot fizet a megelőző év hasonló időszaki 10 centhez képest. Mivel a várt eredmény viszont elmaradt az elemző konszenzustól, mely 14,02 milliárd dollár volt, a részvények árfolyam 3,1 százalékot esett a londoni parketten.


A rossz szektorhangulatnak következtében a többi európai nagybank is lefelé indult. Az Unicredit, a Deutsche Bank és az Intesa Sanpaolo egyaránt 1,3 százalékkal esik,de több szektortárs árfolyama is egy százalék fölötti mínuszt mutat.


A technológiai szektorban az Infineon emelkedik ki egy százalék feletti erősödéssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!