Banki aggodalmak lékelték meg New Yorkot

Két és fél órával nyitás után a DJIA és az S&P-500 0,3, a Nasdaq Composite pedig 0,1 százalék körüli mínusznál tartott.
NAPI Online, 2007. október 16. kedd, 18:05
Fotó:

Az amerikai bankszektorból érkezett, csalódást keltő gyorsjelentések és előrejelzések nyomán újra délnek vették az irányt a vezető tengerentúli részvényindexek, hiszen e fejlemények azt jelezték, a hitelpiaci zűrzavar okozta problémák nem válnak köddé egyhamar.

Az immár a 88 dolláros szinttel kacérkodó olajár szintén kedvezőtlenül hatott a tőzsdézők hangulatára.

Az ötödik legnagyobb amerikai bank, a Wells Fargo a túl alacsony nyereségnövekedési ütemmel, a KeyCorp pedig a vártnál kisebb eredménnyel okozott csalódást azt követően, hogy hétfőn a piacvezető Citigroup közel 60 százalékos profitcsökkenésről számolt be. A Bear Stearns ugyanakkor erősödött, miután a kínai Citic Bank közölte, hogy részesedést vásárolna a társaságban.

Nem volt rózsás a helyzet a technológiai szektorban sem, részben az Ericsson piaci várakozásoktól elmaradó eredményadatának betudhatóan. A vesztesek közé iratkoztak fel a lakásépítő cégek és a kiskereskedelmi társaságok részvényei is, miután Ben Bernanke, a Federal Reserve elnöke kijelentette, az ingatlanpiac visszaesése valószínűleg jelentősen fékezi jövőre az USA gazdasági növekedését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK