Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője 281-284 forintos sávba várja az euró jegyzését; míg Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője nagyon szűk 281,5 és 283,5 forint között várja az euró árfolyamát pénteken.

Az EUR/USD kurzus is csak mérsékelten mozog, tartja 1,315 körüli szintjét és csak a délutáni makroadatok mozdíthatják ki. Ruzsonyi arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt hetekben akkor erősödött a dollár, ha rossz adatok jöttek a tengerentúlról - ez annak köszönhető, hogy a dollár menedékdeviza szerepet tölt be a világpiacon. A dollár árfolyama 215,1 forint körül állt és nem mozog jelentősen.

Egyedül a svájci frank folytatja gyengülését. Egy frankért 211,4 forintot kértek a devizapiacon péntek reggel. Ruzsonyi Ákos a Napi kérdésére elmondta, a frank gyengülése csak részben köszönhető az erősebb forintnak, nagyobb hangsúlya van a tegnapi svájci kamatdöntésnek. A Commerzbank üzletkötője azt is elmondta, nem zárható ki egy esetleges svájci intervenció a frank további gyengítésére a közeljövőben.

A régiós valuták árfolyama - a forinthoz hasonlóan - stagnál az euróhoz mérten, és a dollár jegyzése sem mozog. Egy euróért 282,7 forintot kellett fizetni a devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!