Banki félelmek lékelték meg az indexeket

A jelzálogpiaci válság hosszabb távú hatásaitól való félelem alakította a tegnapi kereskedést a New York-i börzéken.
NAPI Online, 2007. november 6. kedd, 07:58
Fotó:

A bankszektorból jövő újabb rossz hírek hatására felerősödtek a félelmek a pénzpiaci válság hosszú távú hatásaival kapcsolatban. A kereskedés hangulatát világszerte meghatározta a Citigroup bejelentése, hogy megválik elnökétől és várhatóan további 11 milliárd dollár értékű, a másodlagos jelzálogpiac válságából eredő veszteséggel néz szembe az aktuális negyedév során.

A Fitch Ratings a bejelentést követően lefelé módosította az óriásbank hitelminősítését, amelynek részvényei közel 5 százalékot veszítettek értékükből.

A Citigroup bejelentését követően a pénzintézetek és a brókercégek közelebbről is körülnéztek egymás háza táján. A Goldman Sachs részvényei mintegy 5 százalékot, a Merrill Lynch papírjai 2 százalékot, a Morgan Stanley részvényei 6 százalékot vesztettek az értékükből, a részvények leminősítése nyomán.

A Dow Jones végül 0,38 százalékkal, 13 543,40 pontra, az S&P-500 0,60 százalékkal, 1502,17 pontra, míg a Nasdaq 0,54 százalékkal, 2795,18 pontra csúszott vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK