Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság intője, illetve a Reuters-prognózis nem okozott felfordulást a piacon: a kedvezőtlen híreket már korábban beárazta a piac, igaz, erősítik negatív hangulatot, tehát a forint gyengülő trendje nem fog egyhamar megváltozni. Kereskedők szerint az eurókurzus teteje 256, az alja pedig 250 forint lehet a jövő héten. A dollárárfolyam nem változott számottevően, 211,70 forint körül járt délelőtt. Jelenleg a májusi-júniusi forint szinteket teszteli a piac - mondta Hont András, a Hamilton kereskedője. A jövő hét legfontosabb eseménye a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntése lesz, amelyről elemzők azt várják, hogy a jegybank változatlanul hagyja az alapkamat mértékét. Bár az infláció megengedné a kamatcsökkentést, de ezen a héten jelentős pénzmennyiség hagyta el az országot, így azt várjuk, hogy a monetáris tanács tartani fogja a kamatszintet - mondta a kereskedő. Az euró/dollár kurzus a tegnapi kedvezőtlen amerikai makroadatra reagálva lement az 1,1870-as szintre, ami az idei év legalsó pozíciója volt, ám a mai napon hamar visszapattant a 1,2050-es szintre.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!