Bankközi: még Gyurcsány sem csigázza fel a tradereket

A forintpiac nyitás óta áll, még a konvergenciaprogram sem igen hozza lázba.
Molnár Csaba, 2006. augusztus 22. kedd, 11:36
Fotó:

Az eurót ma eddig a 278,40-278,75 forintos sávban jegyezték, ami zérus érdeklődésre utal, kereskedők gyakorlatilag nulla forgalomról számoltak be.

A piac a jövő heti kamatdöntésre vár, túlzottan a miniszterelnök mai, a konvergenciaprogramról szóló tájékoztatása iránt sem mutatkozik különösebben lázas érdeklődés. Ez feltehetően annak köszönhető, hogy az elemzők sem várnak lényeges eltérést a múlt pénteken megszellőztetett munkaanyaghoz képest.

A kiszivárogtatás egyébként nem aratott osztatlan sikert, általános a vélekedés, hogy tesztelési szándékok álltak a háttérben - legyen min javítani -, ám az amúgy is romokban heverő hitelességet semmiképpen sem javította, növelte viszont a piac törékenységét, ami nem tudni, kinek jó. Az árazások jelenleg 50 bázispontos emelést mutatnak, ez elég lehet arra, hogy a jövő hét elején a mostani állapotokhoz képest kissé korrigáljon a forint jegyzése, ennek széle a 274,50 forintos euró lehet. A kamatemelési várakozások előidézhetik a pozíciózárások, illetve profitkivétek múlt heti megszaladásának lassulását is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK