Bankközi: profitkivét erősítette a dollárt

A szerdai kereskedés nem sok mozgást hozott a bankközi devizapiac forint szekciójában, a befektetők ugyanis a dollár erősödésével voltak elfoglalva. A forint azért gyengült egy picit.
Kummer Krisztián, 2004. december 8. szerda, 16:26
Fotó:

A bankközi devizapiac befektetői úgy tűnik megelégedtek annyi profittal egyelőre, amennyit a dollár utóbbi időben történő gyengülése hozott számukra, így megfelelőnek találták az időt a profit realizálására. Kolba Miklós, az ING Bank tradere elmondta, a piaci pletykák szerint jegybankok is megjelentek a piacon, s az általuk generált dollárerősödés nyomán elszabadultak a stop-loss megbízások. Az euró/dollár nemrég még 1,34 felett táncoló kurzusa 1,3190-en is járt, majd délután 1,3260-on stabilizálódott. A nagybefektetők a régióban elsősorban a zloty-jukért vásároltak dollárt, így a forint piacára csak áttételesen jutott el a mérséklődés. Az euró árfolyama 246,40 forinton tetőzött, délután a tegnapihoz hasonló 245,70/246,00 forinton állt e jegyzés. A dollár 185,40 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK