Bankközi: továbbra is lejtőn a dollár

A zöldhasú értékvesztése megállíthatatlan: míg a nemzetközi piacokon 1,30 dollár közelébe erősödött az euró kurzusa, addig itthon már 190 forintot sem kell adni egy dollárért.
Kummer Krisztián, 2004. november 8. hétfő, 17:18
Fotó:

A bankközi deviza-kereskedelemben továbbra is a kamatkülönbség a meghatározó a befektetők számára, a hazai fizetőeszköz némileg tovább erősödött a piacon, dacára a vártnál rosszabb hétfői külkereskedelmi makroadatnak. Szakértők szerint nagyobb mozgás csak a októberi inflációs adat csütörtöki megjelenése kapcsán várható, addig folytatódhat a lépésről lépésre történő forinterősödés. Az euró árfolyama napközben 245 forint alatt is járt, délután öt óra körül 245,10/30 forinton adták-vették a közös európai devizát. A dollár jegyzése a nemzetközi piacokon lévő értékvesztéssel összhangban zuhant a forinttal szemben is, délután 189,3-es szinten állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK