Mostanra a gyengülési hullám a régiót is utolérte, igaz nem olyan mértékben, mint a forint esetében. Az euródollár elérte az 1,2900-es szintet, egy dollárért pedig 217,30 forintot kellett adni fél tizenegykor. A Bloomberg-Tv-ben Papp Zsolt, az ABN-Amro szakértője fél 11 körül a három napja tartó lendületes forintgyengülés kapcsán hangsúlyozta: a hazai fizetőeszközzel kapcsolatos pesszimizmus egyértelműen a konvergenciaprogramot övező bizonytalansággal magyarázható. A szakértők egy része az euró bevezetésének lehetséges dátumaként már 2015-öt jelölik meg, Magyarország legfőbb problémája jelenleg pedig nem a jókora költségvetési deficit, hanem az, hogy a kormány elvesztette hitelét a külföldi befektetők szemében.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!