A FTSE-100 19 pont emelkedés után 4003, a CAC-40 14,2 pont kapaszkodást követően 2988 ponton áll, Frankfurtban a DAX 26 pontot hízott, s 4518 pontig kapaszkodott. Az amerikai bankok elképesztő hétfői vágtája, s a vártnál sokkal jobb Goldman eredmény egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy az eddig eltemetett banki részvényeket egymás kezéből kapkodják ki a befektetők.

A UBS 10 százalék pluszban áll, a BNP Paribas 6 százalékot rallyzott. A jó hangulat átragadt más szektorokra is, a ma reggel pocsék gyorsjelentést közzétevő Philips részvényei például a kezdeti veszteségeiket hamar ledolgozták, s már minimális, fél százalék körüli pluszban járnak. A régiós bankok jól szerepelnek, a Raiffeisent nyitás után 9, az Erste-t 6 százalékkal húzták feljebb.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!