Bankok és biztosítók hátán Európa

Enyhe emelkedés után negatívba fordultak az európai indexek, a pénzügyi szektor azonban erőteljes növekedésnek indult.
Leszák Tamás, 2009. augusztus 5. szerda, 11:14
Fotó:

Enyhe emelkedés után az FTSE 0,28, a DAX 0,27 százalékos mínuszba fordult a nyitást követően, a francia CAC-40 viszont 0,35 százalékos emelkedésben van.

A pénzügyi szektor van a legjobb hangulatban, a Lloyds Banking Group 4,93, a vártnál kisebb profitcsökkenést jelentő AXA 4,05, a Societe Generale pedig 5,23 százalékos emelkedésben van. A befektetők reményei szerint a pénzintézetek elérték azt a pontot, ahonnan már csak felfelé vezet az út.

A légitársaságok közül a júliusi statisztikák publikálása előtt álló British Airways 5,73, az Air France- KLM 4,53 százalékkal áll tegnapi záró ára felett.

A borotvákat, öngyújtókat és írószereket gyártó Groupe Bic az első féléves profit növekedéséről számolt be, jelenleg 8,19 százalékos pluszban van, a német tőzsdét működtető Deutsche Boerse viszont 7,08 százalékos mínuszt ért el a mai kereskedés elején, miután a második negyedéve vonatkozóan 34 százalékos profitcsökkenésről számolt be.

Az OMV 2,6 százalékos eséssel indult, negyedéves nyereségének 79 százalékos csökkenése, illetve a török Petrol Ofisi még nem tulajdonában lévő 54 százalékának megvételéről szóló tárgyalások hírére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK