Bankok húzzák le Európát

Gyengüléssel nyitottak a főbb nyugat-európai részvénypiacok.
NAPI, 2012. július 4. szerda, 10:36
Fotó: Napi.hu

Londonban 1, Frankfurtban 4, Páriszban pedig 7 tized százalékos mínuszt jelez az irányadó mutató a nyitás után nem sokkal.

A pénzintézeti papírok élen járnak a gyengülésben, de az energiacégek sem szárnyalnak éppen - részben a tovább csökkenő olajárak hatására.

A bankokkal kapcsolatos hír, hogy Bob Diamond, a kamatmanipulációs botrány miatt lemondott Barcay's-vezér szerdán meghallgatásra hivatott a brit parlamentbe.

Az egyes papírok között az E.On-részvényt a Citi elemzői immár eladásra ajánlják, és a JP Morgan is semlegesre rontotta vonatkozó ajánlását. A lépés kissé furcsa annak tükrében, hogy a német energiamulti éppen kedden jelentette be, hogy javít idei eredményvárakozásain a Gazprommal kötött hosszú távú gázszerződés hatására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK