Bankok húzzák vissza Európát

Emelkedéssel nyitottak a nyugat-európai piacok; a Goldman Sachs több bankot sújtó leértékelése valamelyest fékezte az erősödést.
NAPI, 2010. szeptember 21. kedd, 10:10
Fotó:

A nyitást követően a londoni FTSE 100 index 0,15 százalékot emelkedett, míg a francia CAC, ahol a többi bankkal ellentétben felfelé minősített BNP Paribas több mint 2 százalékot adott értékéhez, 2,1 százalékot erősödött. A piacon a legjobban a több mint 5 százalékot erősödő Alcatel szerepelt a legjobban. A német DAX a börze nyitását követően lefelé indult el, majd sikeresen kezdett feljebb kapaszkodni és 1,5 százalékos rallyt produkált, melyet a BMW 3,2 százalékos növekedése vezetett. A piacok a Fed később várható kamatdöntésére várnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK