Bankok rángatták meg a forintot

Gyengült a forint csütörtökön, ismét 270 fölött járt a hazai deviza az euróval szemben.
Pintér András, 2009. augusztus 6. csütörtök, 17:39
Fotó:

A várakozásoknak megfelelően a forint/euró csütörtökön 267,3-ról 270-ig ment fel; nap közben volt egy nagyobb csapkodás, amely mögött állítólag egy nagy vállalat devizavásárlása állt - mondta Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizakereskedője.

A magyar deviza zlotyval szembeni keresztárfolyamát eközben valószínűleg a forint gyengítésére pozíciót nyitó nyugati bankok rángathatták meg, míg a cseh jegybank 25 bázispontos vágása nem hatott érdemben az euróval szemben 25,91-ig erősödő koronára. A nap végére egy dollár 187,3, a svájci frank 170,6, míg a jen 195,8 forinton állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK