Bankot vesz a világ leggazdagabb embere

A mexikói Carlos Slim, aki a Forbes szerint a világ leggazdagabb embere, részesedést vásárol a spanyol Caixabankban. Az új pénzintézet a tervek szerint július elsejétől menne tőzsdére.
Eidenpenz József, 2011. május 12. csütörtök, 16:24
Fotó:

Az 51 milliárd eurósra becsült vagyonú mexikói Carlos Slim érdekeltségén, a Carso nevű társaságon keresztül beszállni készül a Caixabankba. Piaci forrásokra hivatkozva az El País azt írja, hogy az üzletembernek közel egymillió részvénye van a Criteria-ban, a Caixa takarékbanki csoportnak - az IBEX-35 indexben is szereplő - vagyonkezelő-befektető holdingjában, amelyeket a napokban Caixabank-részvényekre fog átváltani.

Slim jól ismeri a Caixa-csoportot és annak bankalapítási szándékait, hiszen több, mint egy éve tagja a Criteria vezetésének. A mágnás várhatóan kezdetben egy százalékot szerez majd a bankban, melynek piaci értéke 170 millió euró körül lehet. A Caixabankot várhatóan július 1-től vezetik majd be a tőzsdére. A pénzintézetet a tőkehiánnyal küzdő spanyol takarékbanki szektor legnagyobb tagja, a Caixa azért hozta létre ambiciózus tervekkel, hogy a nyilvános tőkepiacról is tudjon tőkét bevonni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK