Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Verizon Communications harmadik negyedévi profitja 34 százalékkal alacsonyabb lett az előző év azonos időszakában mértnél. A vállalat vezetése a növekvő nemzetközi adókat okolta az eredményért, ám hozzátette, a forgalom közel 6 százalékos emelkedését okozta a negyedév során a vezeték nélküli előfizetők táborához csatlakozott 1,6 millió új ügyfél, tovább erősítve ezzel a mobilszolgáltató egység fontosságát a cégen belül. A Verizon közel 300 ezer ügyfelet toborzott már a több milliárd dolláros beruházással nemrég befejezett optikai hálózatához is, amely a tengerentúli ország leggyorsabb internet-kapcsolata mellett televízió adásokat is sugároz, versenyre kelve ezzel a rivális kábeles és műholdas szolgáltatókkal. A Verizon Communications harmadik negyedévi profitja 1,27 milliárd dollár, azaz részvényenként 44 cent lett a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 1,92 milliárd dollárhoz, azaz részvényenként 66 centes nyerséghez képest. A vállalat bevételei a tavalyi 22,46 milliárd dollárról idén a harmadik negyedben 23,77 milliárd dollárra nőttek; a számadatok kedvező változását nagyban segítette a vezeték nélküli szolgáltatásokat nyújtó egység bevételeinek 14,4 százalékos növekedése. Az eredmény némiképp felülmúlta a Wall Street-i várakozásokat. A Verizon részvényei 45,6 dolláron zártak pénteken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!