Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy kedden hullámzó kereskedés jellemezte az amerikai piacokat, az utolsó órákban érkező eladói hullám miatt azok enyhe mínuszban zártak. Az ázsiai börzéken enyhe emelkedés látszódik, ugyanakkor a határidős indexek nem nyújtanak érdemi előremutatást, így az európai piacokon, ezen belül a magyar tőzsdén is iránykeresés lehet a nap elején.

A piac nagyrészt az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökének meghallgatását, illetve a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető második csúcstalálkozójáról érkező híreket várják.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szintén iránykeresést vár a magyar tőzsdén, miután a nemzetközi részvényindexek is elfáradtak kissé.

Az elemző szerint a vezető részvények közül az OTP-re érdemes figyelni, várakozásuk szerint a bankpapír árfolyama hamarosan elérheti a történelmi maximumát 11 970 forintnál, akár már a péntek hajnalban megjelenő, vállalati jelentés előtt. A Richter piacán érdemi negatív korrekció indult, a Mol és a Magyar Telekom jegyzése helyben toporog, egyik részvény árfolyamában sem várnak nagyobb elmozdulást.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 168,87 pontos, 0,41 százalékos csökkenéssel, 40 819,08 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,5 milliárd forint volt. A vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest, az OTP és a Magyar Telekom erősödött, a Mol és a Richter ára csökkent. A Mol ára 18 forinttal, 0,55 százalékkal 3272 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 20 forinttal, 0,17 százalékkal 11 850 forintra erősödtek, forgalmuk 6,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,32 százalékkal 465 forintra nőtt, forgalma 182,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 100 forinttal, 1,77 százalékkal 5540 forintra esett, forgalmuk 1,8 milliárd forintot ért el.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!