A tengerentúli tőzsdék optimizmusát az újabb, pozitív meglepetéseket hozó gyorsjelentéseken kívül a hosszú távon munkanélküli segélyre szorulók számának ismételt csökkenése okozta. Az adatot annak ellenére tüntették ki figyelemmel a befektetők, hogy Washingtonban ezzel párhuzamosan közölték: a frissen utcára kerültek száma a várakozásokon felüli mértékben nőtt az elmúlt hét során, a s szociális segélyben részesülők aránya továbbra is jelentősen túllépi az egészséges munkaerőpiacra jellemző adatokat.

A nyitás után fél órával az S&P 500-at már csak 3 pont választotta el az 1000 pontos lélektani határtól, a Nasdaq pedig egy rövid ideig október óta először fordult meg 2000 pont felett. A kereskedés végére már kifogyott a lendület, de kitartott a jó kedv.

A vártnál jobbat jelentő vállalatok közt szerepelt a Visa után ugyancsak sikeres negyedévet záró Mastercard, amely 3 százalékkal emelkedett, illetve a Tyco International Ltd, amely 2,9 százalékot erősödött.

A Motorola 9,4 százalékot ugrott, miután a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója a vártnál több telefont értékesített és eredményén sokat javítottak a költséghatékonyság-növelő intézkedések is.

A vezető indexek közül a Dow ipari átlaga 0,92 százalékot emelkedve 9154,46 ponton, az S&P 500 1,19 százalékkal feljebb 986,75 ponton, míg a Nasdaq Composite 0,84 százalékot erősödve 1984,30 ponton búcsúzott a hónap utolsó előtti napjától.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!