Bástyaként tartotta magát a BUX

A reggeli esés után a délután már jórészt az emelkedés jegyében telt a BÉT-en. A BUX így fittyet hányt a külföldi börzéken repkedő mínuszokra (a DAX bőven 2,5 százalék fölött esett, de a lengyel WIG-20 is 2,3 százalékos gyengült), a BÉT irányadó mutatója ugyanis fél százalékkal 17 121 pontra javított.
NAPI, 2011. december 12. hétfő, 17:21
Fotó: Napi.hu

Az emelkedésben szerepet játszhatott, hogy Orbán Viktor hétfőn ismét hangsúlyozta, szükség van az IMF-re, illetve a költségvetés újratervezésére és kedden a frakcióülésen vitatják meg, hogy lehet még 100-200 milliárd forintot fogni a büdzsén. Igaz, a mozgáshoz az átlagtól elmaradó 12 milliárd forintos forgalom párosult.

A blue chipek közül az OTP bizonyult lemaradónak, a bankpapír 1,15 százalékkal 3016 forintra rontott, ám ez gyakorlatilag elhanyagolható veszteség a nagy európai szektortársak nem egy esetben 6-7 százalékos mínuszához képest.

A nagyok közt a nap nyertese a Richter volt, részvényeire 2 százalékkal pénteki záróértékük felett, 34 690 forinton születtek az utolsó kötések. A kisebbik gyógyszergyártó Egis sem szégyenkezhet, papírjai 1,2 százalékkal 18 000 forintra javítottak.

Szépen teljesített a Mol is, amely a zárószakasz felkötését követően 1,05 százalékkal 18 290 forintra erősödött. Ebben szerepet játszhatott az is, hogy a társaság részvényeire vonatkozó célárát 19 200-ról 21 500 forintra emelte a Goldman Sachs, a semleges ajánlás fenntartása mellett.

A Telekom az olajpapírhoz hasonlóan közel 1 százalékkal feljebb kerülve 525 forinton búcsúzott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK