A BÁT igazgatóságába Horváth Zsoltot a BÉT vezérigazgatóját és Szabó Tamást a HVB jogi képviselőjét választották be a részvényesek, a felügyelő bizottságba pedig Mohai Györgyöt a BÉT vezérigzagató-helyettesét, illetve Búzás Tamást a HVB jogi osztályának helyettes vezetőjét választották be. Török Sándor a BÁT elnöke a NAPI Online kérdésére elmondta, az integráció folyamata a határozat visszavonása ellenére sem áll le. Ezt mutatja az is, hogy a BÁT vezető testületeibe a BÉT menedzserei kerültek. A KELER részvények 5 százalékos csomagjának eladása minden bizonnyal része annak a korábban az MNB-vel kötött megállapodásnak, amelyről a jegybank korábban azt nyilatkozta, hogy a HVB-vel való megegyezéssel kerülhet többségbe a KELER-ben. A megállapodásnak állítólag része az is, hogy a KELER alapszabályban 60 százalékra emelkedik egyes döntésekhez szükséges szavazati arány.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!