Bebetonozták a hozamot

Csakúgy, mint a múlt héten, ezúttal is közel háromszoros jegyzés mellett zajlott a háromhónapos állampapírok aukciója. A hozam alig változott.
Ádám Viktor, 2005. május 10. kedd, 12:19
Fotó:

A háromhónapos diszkontkincstárjegyek keddi értékesítésén az eredetileg meghirdetett, 35 milliárd forintos mennyiségre több mint 97 milliárdos, azaz közel háromszoros jegyzés érkezett. Az ÁKK - csakúgy, mint két héttel korábban - ezúttal is 40 milliárd forintra emelte meg a kibocsátott mennyiséget. Az elfogadott hozamok viszonylag széles sávban, 7,00-7,39 százalék között szóródtak, a 7,37 százalékos átlag az egy héttel korábbit 3 bázisponttal múlja alul, a tegnapi másodpiaci benchmarknál pedig 2 bázisponttal magasabb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK