A BUX értéke folyamatosan csökkent, záráskor 25 670 ponton állt, ami 1,6 százalékos gyengülést jelentett a hétfői naphoz képest. A gyorsjelentési szezonban a befektetők megismerkedhettek az első blue chip negyedéves számaival, melyek jókora profitcsökkenést mutattak. A Richter befektetői eladással reagáltak a gyorsjelentésre, a papír árfolyama 0,5 százalékkal 36 860 forintra esett. Nem voltak ilyen elnézőek az Egis tulajdonosai. A kisebbik gyógyszergyártó várakozásoktól jelentősen elmaradó negyedéves eredményt tett közzé, aminek hatására régen látott eladói nyomás alá került a papír. Az utolsó részvények 19 620 forinton cseréltek gazdát, ami 6,6 százalékos leértékelődést jelentett. Eladók uralták az OTP és a Magyar Telekom piacát is, a bankrészvény a hétfői erősödés után kedden 2,8 százalékkal 9726 forintra gyengült, míg a távközlési papír 2,2 százalékos mínuszban, 1036 forinton fejezte be a napot. Jól bírta az általánosan negatív részvénypiaci hangulatot a Mol, a kereskedés elején meredeken erősödő olajrészvény jegyzése később visszacsúszott: a 22 400 forintos záróár lényegében stagnálást jelentett. Jókora mínuszt mutatott a Fotex és az Econet árfolyama is, előbbi 3,7 százalékkal 857 forintra, utóbbi 5,4 százalékkal 175 forintra gyengült. A nap vesztese a Genesis volt, a hétfőn 1400 forint közelében is megforduló részvény tegnap záráskor 13,4 százalékos leértékelődést követően 1005 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!