Beborult a Wall Street fölött

Alábbhagyhat a befektetők optimizmusa, amit jól mutat, hogy két százaléknál nagyobb mértékben esett az összes nagy amerikai tőzsdeindex.
NAPI, 2009. augusztus 18. kedd, 08:36

Európához hasonló mínuszban zártak a Wall Street-i indexek, az elbizonytalanodás az árupiacok és a dollár erősödő árfolyamában is tetten érhető volt. Az energiaipari papírok mellett elsősorban a nyersanyagipari és a pénzügyi részvények teljesítettek lehangolóan.

A Dow Jones 2 százalékos esés után 9135 ponton zárt, a Nasdaq 2,75 százalékos gyengülést követően 1931 ponton fejezte be a kereskedést, az S&P index 2,4 százalékkal zárt gyengébb napot és visszacsúszott az ezerpontos határ alá.

A Dow Jones esésében vezető szerepet játszottak az Alcoa papírja, melyek a nap veszteseként 6,5 százalékkal gyengültek - jelezve a fellendülés sebességével kapcsolatos bizakodás gyengülését. A pénzügyi részvények közül a Bank of America tulajdonosai jártak különösen rosszul, befektetésük 4,8 százalékkal gyengült. Az olaj árcsökkenése az energetikai szektor vállalatait is érzékenyen érintette: az Exxon Mobil részvényei 1,4 százalékkal gyengültek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK