Az FTSE-100 0,8, a DAX 0,6, amíg a CAC-40 0,4 százalékos mínuszban mozog 11 óra körül. A periféria indexei közül a spanyol IBEX-35 0,8, az olasz FTSE MIB pedig 0,2 szálékos mínuszban van.

A Stoxx Europe 600 indexe 0,7 százalékos veszteségben áll, amelyre a legnagyobb nyomást az olajipari vállalatok gyakorolják a nyersolaj árának esése miatt. A francia Total 0,9, a brit BP 0,7, az olasz ENI 0,6 százalékos mínuszban jár jelenleg.

Az Arcelor Mittal 2 százalék feletti veszteségben áll.

A bankok szintén lefelé húzzák az indexeket: a HSBC Holdings 0,6, a Standard Chartered 0,8, az RBS 0,3 százalékkal esik.

Az autóipar sem szerepel valami jól: a BMW 1,7, a Daimler 1,7, a Volkswagen 1,3, a Peugeot 0,6 százalékos veszteségben jár.

A befektetői figyelem középpontjában a görög miniszterelnök, Antonisz Szamarasz és Jean-Claude Juncker találkozója áll. A görög politikus péntekeken Angela Merkel német kancellárral is találkozik. A görög miniszterelnök a Bildnek adott interjújában több időt kért Görögországnak a kiigazító lépések megtételére, miután szerinte az országnak lélegzethez kellene jutnia gazdasága talpraállítása érdekében.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!