Befagyasztott kamatok, meglóduló árfolyamok

Zöldben zártak a tengerentúli tőzsdék csütörtökön. A Dow Jones 1,3 százalékos, az S&P-500-as másfél százalékos, míg a Nasdaq indexe 1,6 százalékos emelkedéssel zárta a napot.
NAPI Online, 2007. december 7. péntek, 08:03
Fotó:

Az Egyesült Államok elnökének csütörtöki bejelentése szerint az ország vezető pénzintézeteivel és a Fed képviselőivel folytatott tárgyalások alapján döntés született a változó másodpiaci jelzáloghitel-kamatok öt évre történő befagyasztásáról.

Kedvezően fogadták a megállapodást a tengerentúli befektetők, élénkítve a jelzálogintézetek iránti keresletet, lapzártánkig több mint 16 százalékkal feltornászva a Countrywide Financial árfolyamát. Az ingatlanpiac élénkítésére is alkalmasnak ítélt kormányzati beavatkozás többek között a Lennar papírjait is 15 százalékkal fellendítette.

Kedvezőtlen kilátásokról számoltak be és lejtőnek indultak az amerikai kiskereskedelmi cégek, novemberi forgalmuk ugyanis elmaradt a várakozásoktól. A legjelentősebb veszteséget a Target szenvedte el, több mint 7 százalékot zuhant, de a Macy's is alig maradt el mögötte a maga 4,5 százalékos veszteségével.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK