Egy-két bázisponttal mozdultak el keddhez képest a referenciahozamok - inkább fölfele - derül ki az államadósság kezelő adataiból. Az egyetlen kivétel a hat hónapos papír: itt két bázispontos csökkenés után 5,75 százalék a hozam. A három hónapos papírok két pontos emelkedés után 5,8 százalékon állnak. Az éves papírok 3 pontos emelkedés után 5,85 százalékkal forogtak.

A három éves hozam 6,57 százalék (plusz egy pont), a ötéves hozam pedig 7,11 százalék - akár csak tegnap. A 10 éves kötvény hozama 7,38 százalék, míg a 15 éves 7,4 százalékkal jegyzeték ez egy-egy ponttal magasabb a keddi referencia értékekhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!