Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Megerősítette a Scope Ratings a tavaly megállapított "BBB-" besorolását az ALTEO kötvényeire. Ez azt jelenti - írja sajtóközleméyében az energetikai cég, hogy a papírok továbbra is a "befektetésre ajánlott" kategóriába sorolandók. A hitelminősítőt tavaly kérte fel értékelésre az ALTEO, azt követően, hogy a cég jelezte: részt venne az MNB Növekedési Kötvényprogramjában. Ennek a minimumfeltétele a kötvények "B+"-os minősítése, amitől az ALTEO már akkor is négy fokozattal jobb minősítés kapott.

A hitelminősítő jelentésében pozitívnak értékelte, hogy a Covid-19 mérsékelten érintette a céget. És bár az energia-kiskereskedelemben a koronavírus által okozott kényszerleállások az ALTEO-t is befolyásolták, összességében ennek hatása korlátozott, az energiatermelési üzletág növekedése pedig képes lehet ellensúlyozni azt.

A Scope Ratings friss minősítésébe beszámította az ALTEO tavaly novemberben bejelentett ötéves stratégiájának hatásait (e szerint 2025-ig akár 20 milliárd forint értékű befektetést és beruházást is megvalósíthat a vállalat), mely alapján a hitelminősítő úgy találta, hogy a vállalat eladósodottsága és likviditása továbbra is egészséges szinten marad, így megfelel a jelenlegi hitelbesorolásának.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!