Befektetők, figyelem! Már elkezdődött a Mikulás-rally?

A múlt héten számos ázsiai tőzsdemutató történelmi magasságba emelkedett, amiből több elemző is arra következtet, hogy elkezdődött az év végi, úgynevezett Mikulás-rally ezeken a piacokon - írja a Bloomberg.
Kolozsi Pál, 2006. november 13. hétfő, 09:51
Fotó:

Az utóbbi évek tapasztalata azt mutatja, hogy novemberben és decemberben az átlagosnál dinamikusabbak a részvénypiacokon az áremelkedések, és a jelek szerint ez idén is így lehet. A múlt héten soha nem látott szintre emelkedtek a jegyzések Ausztráliában, Hongkongban, Indiában, Indonéziában, Szingapúron és Srí Lankán is.

A Bloomberg adatai szerint novemberben csaknem 120 miliárd dollárnyi friss tőke érkezett ezekbe az országokba. A legnagyobb ázsiai piacon, Japánban egyelőre nem érzékelhető ez a fajta felfutás, de a tapasztalatok szerint Tokióban is átlag feletti áremelkedést hozhat az év utolsó két hónapja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK